Cruise Job Fair - Toronto 2019Cruise Job Fair - Toronto 2019Cruise Job Fair - Toronto 2019

Капетанова добродошлица

Капетан Јурај Борош,
Директор Tatra Marine Ltd.

Много младих људи сањa о раду на мору, нарочито о раду на крстарећим бродовима, па ипак, мало њих има тачну представу о томе о каквим је пословима реч. Када конкуришу за посао на броду, најпре треба да схвате да заиста траже посао, а не одмор!

Чак и када кандидат испуњава све услове извесног конкурса за посао, што потврђује на интервјуу са представником компаније која је послодавац, њему није дозвољено да сам бира брод или део на броду где ће радити и обавезан је да прихвати услове путничке компаније која га упошљава.

Нови чланови посаде на броду морају да прођу одређени степен обуке после ступања на брод и треба да прихвате дисциплину а понекад и разна ограничења (нпр. да не улазе у област путника када нису на дужности). Њихови супервизори ће од њих очекивати да напорно раде са сталним осмехом на лицу. Са друге стране, рад на броду даје младим људима добре приходе и прилику да посете различита лепа и егзотична места.

Ако желите да упознате море, његове лепоте, боје и ароме, а да би добили посао на путничком броду, све што треба да урадите је да се обратите најближој агенцији за регрутовање посаде, која je заступник компаније и oни ће вас обавестити
о могућностима, условима и вашим шансама за добијање посла на броду.
Након телефонског позива, ако ваш агент мисли да су ваше шансе стварно добре, они ће вас позвати на појединачни пред-интервју са запосленим представницима компаније која вас запошљава. Уколико испуњавате све услове и говорите добро енглески, биће вам понуђене регистрација и касније ћете бити позвани на додатне разговоре са представницима компаније и брода.

На крају целог процеса је ваше укрцавање на одређени брод. Радићете на мору и имаћете добар (али тежак) посао на путничком броду. Наравно, море није увек тако питомо и лепо, оно може бити и опасно и тешко. Мораћете да се навикнете на љуљање брода и ударање о таласе океана са путнцима који имају морску болест о којима ћете морати ви да водите рачуна (или да чистите за њима).

Још увек сте заинтересовани? Онда не оклевајте и обратите се свом најближем агенту за запошљавање посаде да би добили посао снова на броду.