Cruise Job Fair - Toronto 2019Cruise Job Fair - Toronto 2019Cruise Job Fair - Toronto 2019

A Kapitány Üdvözlete

Kapt. Juraj Boroš

Kapt. Juraj Boroš,
Tatra Marine s.r.o. igazgatója

Sok fiatal arról álmodik, hogy munkát kapjon a tengeren, főleg a kirándulóhajókon, de csak néhányuk tudja elképzelni mi is ez a munka.

Ezért minden jelentkezőnek tisztában kell lennie azzal, hogy nem üdülésre, hanem munkára jelentkezik. Miután a hajótársaság képviselője kiválasztotta a jelentkezőt, a hajót vagy az utazási területet ezen hajótársaság határozza meg, melynek követelményeihez szigorúan alkalmazkodni kell.

Az új személyzeti tagnak hosszabb - rövidebb kiképzésen kell részt vennie mielőtt hajóra szállna, alá kell vetnie magát a fegyelemnek és a különböző korlátozásoknak (pl. szolgálaton kívül nem léphet az utas-részlegre) és a felettesei a kemény munkát mosolygós arccal várjak el. Viszont ez a munka a kirándulóhajón lehetővé teszi a fiatal számára a jó kereseti lehetőségeket és gyönyörű, exotikus helyek megismerését.

Ha szeretné megismerni a tengert, a szépségét, a színeit, az illatát és megkapni a munkát a kirándulóhajón, elsö lépés, hogy kapcsoladba lépjen a legközelebbi munkaközvetítő ügynökséggel és ők tájékoztatást adnak a lehetőségekről, követelményekről és esélyekről. Ha az ügynökség a telefonbesélgetés után esélyesnek látja, meghívjág egy személyes, előzetes beszélgetésre az ügynökséghez. Ha minden követelménynek megfelel és jól beszél angolul (legalább), felajánlják önnek a jelentkezést és ezt követően meghívják a felvételi beszélgetésre a hajótársaság képviselőivel.

Az egész folyamat végén van a beszállás az adott hajóra. A tengeren fog dolgozni a kirándulóhajó fedélzetén, ahol jó, de nehéz munkája lesz. Természetesen a tenger nem mindig békes és gyönyörű, lehet veszélyes és háborgó is. Továbbá számolni kell a hajó imbolygásával és himbálózásával a tenger vagy az óceán hullámain az utasokkal, akik tengeri betegséget kaphatnak és gondoskodni kell róluk (vagy takarítani utánuk).

Érdekli? Akkor ne tétovázzon, lépjen kapcsolatba a legközelebbi munkaközvetítő ügynökséggel.